Švestkový kefírový koláč s drobenkou

švestkový koláč s kefírem a drobenkou

Švestkový kefírový koláč s drobenkou pro celou rodinu i přátele. Skvělý na podzimní piknik nebo chladnější snídaňová rána s jogurtem.

Švestky jsou teď na konci srpna a začátkem září v sezóně a tak není zbytí něž je zapojit do receptů.

Tento vláčný švestkový kefírový koláč je skvělou příležitostí, jak je využít.

Už jsem ho několikrát dělala i ze zmražených švestek z loňské úrody a byl také skvělý, tak se nebojte udělat zásoby švestek na pečení v zimních měsících.

Další podzimní recepty:

Podzimní salát s quinoou, dýní, špenátem a jablkem

Batátová krémová polévka

Podzimní čočkový salát s pečenou řepou, kozím sýrem, špenátem a vlašskými ořechy

Mrkvový krém s mrkvovými chipsy

 

  • Difficulty: jednoduché
  • Print

Ingredients

2 hrnky (500g) polohrubé špaldové nebo pšeničné mouky (nejlépe v BIO kvalitě)

1 hrnek (280g) třtinového nebo kokosového cukru

250 ml kefíru

120ml vody (místo vody použijte klidně další kefír, ale většinou kupuji BIO balení kefíru 250ml)

12g kypřícího prášku

2 vejce

125g másla

špetka soli

cca 15-20 hodně zralých švestek nebo jiné ovoce (klidně i mražené)

skořice na poprášení

 

Directions

  1. V míse smíchejte mouku, cukr a na kostky nakrájené (povolené – jde to s ním lehčeji) máslo. Rukou spojte a promněte v jemnou drobenku. Pak odeberte cca půl až 3/4 hrnku stranou.
  2. K drobenkové směsi v míse přidejte kefír, vodu, sůl, kypříci prášek a vejce. Smíchejte a nalijte na střední plech vloženy pečícím papírem. Nahoru naskládejte vypeckované švestky, vnitřní stranou nahoru, posypte tenkou vrstvou skořice a nahoru nasypte rovnoměrně zbylou drobenku.
  3. Pečte v předem vyhřáté troubě na 160°C cca 30-35 minut. Zkuste špejlí.

švestkový kefírový koláč s drobenkou

švestkový kefírový koláč s drobenkou

 

švestkový kefírový koláč s drobenkou

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *