F

Fazolovo-banánové brownies bez cukru

Snažit se nejíst cukr neznamená přestat dělat dobroty. Tohle fazolovo-banánové brownies je toho důkazem. Oslazené je to pouze datlemi a banánem.

.
Často se setkávám s názory, že děti cukr potřebují, že my jsme ho taky jedli a žijeme a že pokud to nebude sladké, tak to děti jíst nebudou. Ale pravda je taková, alespoň pro mě, že děti cukr vážně nepotřebují, ani dospělí. A pokud je na to sami ve velkém nenaučíme, tak to nebudou ani tak vyžadovat. V to alespoň doufám 🙂

Tenhle recept je skvělý nejen tím, že neobsahuje přidaný cukr, je sladký tak akorát, ale taky je rychlý a jeho příprava je vážně snadná. Je to skvělý dezert/snack pro děti i rodiče.

Ingredience:

  • 450g uvařených červených fazolí (asi 270g před uvařením)
  • 4 banány
  • 70g kakaa
  • 70g datlí
  • 2 lžíce datlové pasty (datlová pasta mi zbyla, takže o to míň jsem dala celých datlí – tyto 2 lžíce lze nahradit medem a nebo dát místo 70g datlí 90g datlí a nebo dosladi tpodle chuti.
  • špetka solného květu (nebo jiné soli). Já použila solný květ levandulovo-citronový

Postup:

Všechny suroviny dám do food procesoru a rozmixuju do hladké textury. (Nebo použiji tyčový mixér). Nižší formu o rozměrech cca 20x20cm vyložím pečícím papírem a rozprostřu do ní rozmixovanou hmotu.

Peču na 160°C / 30-35 minut, podle výšky brownies a poté nechám vychladnout, ideálně někde na chladnějším místě. Krájím až po úplném vychladnutí/ztuhnutí a skladuji v lednici.

Budu ráda, když mi dáte vědět, jak vám brownies chutnalo a případně nějaké postřehy.

Mějte krásný den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *