Snažit se nejíst cukr neznamená přestat dělat dobroty. Tohle fazolovo-banánové brownies je toho důkazem. Oslazené je to pouze datlemi a banánem.

.
Často se setkávám s názory, že děti cukr potřebují, že my jsme ho taky jedli a žijeme a že pokud to nebude sladké, tak to děti jíst nebudou. Ale pravda je taková, alespoň pro mě, že děti cukr vážně nepotřebují, ani dospělí. A pokud je na to sami ve velkém nenaučíme, tak to nebudou ani tak vyžadovat. V to alespoň doufám 🙂
Tenhle recept je skvělý nejen tím, že neobsahuje přidaný cukr, je sladký tak akorát, ale taky je rychlý a jeho příprava je vážně snadná. Je to skvělý dezert/snack pro děti i rodiče.

Ingredience:
- 450g uvařených červených fazolí (asi 270g před uvařením)
- 4 banány
- 70g kakaa
- 70g datlí
- 2 lžíce datlové pasty (datlová pasta mi zbyla, takže o to míň jsem dala celých datlí – tyto 2 lžíce lze nahradit medem a nebo dát místo 70g datlí 90g datlí a nebo dosladi tpodle chuti.
- špetka solného květu (nebo jiné soli). Já použila solný květ levandulovo-citronový
Postup:
Všechny suroviny dám do food procesoru a rozmixuju do hladké textury. (Nebo použiji tyčový mixér). Nižší formu o rozměrech cca 20x20cm vyložím pečícím papírem a rozprostřu do ní rozmixovanou hmotu.
Peču na 160°C / 30-35 minut, podle výšky brownies a poté nechám vychladnout, ideálně někde na chladnějším místě. Krájím až po úplném vychladnutí/ztuhnutí a skladuji v lednici.
Budu ráda, když mi dáte vědět, jak vám brownies chutnalo a případně nějaké postřehy.
Mějte krásný den.